I dag vil jeg bare tipse om måten jeg planlegger middag på, som har fått sitt eget felt hver uke i planleggeren.
1 Planlegg middag for hele (eller halve) uka i slengen, og handle inn.
2 Husk at middagene kan flyttes litt rundt. Hvis du oppdager at du får lite tid en dag, ta en rask middag.
3 Ha gjerne en “fordelingsnøkkel”: 2x fiskemiddag, 1x suppe, 1x kylling, 1x kosemat f.eks.
4 Når du har en del uker med ferdige menyer, kan du gjenbruke de!
5 Hvis du er en “listeperson” kan du lage lister og kategorisere middagsforslag. For eksempel:
- Middager alle liker
- Middager du kan lage med øynene lukket
- Enkle middager som du kan lage “uten ingredienser” (altså med ting du alltid har i skapet)
- Kosemat
- Hverdagssnacks
- Favorittmiddager
Jeg elsker når ting er praktiske og flyter av seg selv, og håper disse tipsene kan være til hjelp. Har du et annet system? Isåfall vil jeg gjerne høre om det!